سوک آنلاین: آب مشهد هر سال در حال افت است و تا ۲۰ سال آینده شوری آب زیرزمینی مشهد به رقم ۳۰۰۰ خواهد رسید و این یعنی آب مشهد دیگر قابل شرب نخواهد بود و برای کشاورزان نیز مشکل ایجاد خواهد کرد.
دکتر کامران داوری در نشست تخصصی “نقش بیوتکنولوژی صنعتی در استفاده از آبهای نامتعارف و تولید محصولات کم آب خواه” که در سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اکنون ما در خراسان رضوی با کاهش جدی منابع آبی و شور شدن آبهای زیر زمینی روبهرو هستیم و تنها راه درمان این معضل، حفظ تعادل منابع و مصارف آبی است.
وی با بیان اینکه حل مشکل کم آبی و جبران این حادثه به این زودی اتفاق خوبی نخواهد افتاد، افزود: ما نیازمند کاهش ۴۰ درصدی مصارف آبی در خراسان رضوی هستیم. عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی بیان کرد: در حال حاضر شاهد مصرف ۱۳۰ درصدی منابع آبی در استان هستیم در حالی که شورای عالی آب کشور ۷۵ درصد را معیار قرار داده است. این اتفاق به دلیل مدیریت نامناسب شکل گرفته است. داوری ادامه داد: اگر در نهادها تصمیم گیریها با هم هماهنگ نباشد، شاهد این چنین معضلاتی خواهیم بود. ما باید بخشی از سیستم خود را طوری کنترل کنیم تا آینده را نیز داشته باشد که متاسفانه به این موضوع در کشور ما بسیار کم اهمیت داده میشود.