سه شنبه, اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۳

خطر کور شدن، بیخ چشمان شماست

خطر کور شدن، بیخ چشمان شماست

دوش حمام روزانه معمولاً هیچ خطر سلامتی به همراه ندارد، اما یک مرد انگلیسی پس از دوش دچارِ عفونت چشم شد و او قدرت بینایی یکی از چشمان خود را از دست داد. بر اساس گزارش‌های خبری، «نیک هامفریس» مرد ۲۹ ساله از شراپشایر انگلیس در هنگام دوش گرفتن لنزهایش را در نیاورده بود؛ او نمی‌دانست که این کار می‌تواند خطر عفونت چشم را افزایش دهد. «نیک هامفریس» در گفتگو با یکی از رسانه‌های خبری، می‌گوید: «اگر می‌دانستم استفاده از لنز در هنگام دوش این‌قدر کار خطرناکی است، هرگز با لنز به حمام نمی‌رفتم.»
آمیب تک سلولی است که در آب، خاک و هوا یافت می‌شود. افرادی که از لنز برای چشمان خود استفاده می‌کنند، در خطر ابتلا به این عفونت به‌خاطر انجام برخی کارهای خاص قرار می‌گیرند؛ مثل ضدعفونی کردن لنزها با آب شیر یا شنا کردن و دوش گرفتن در هنگام استفاده از لنزها. بر اساس مقاله‌ای مروری که در سال ۲۰۱۰ در مجله‌ی «Optometry» منتشر شد، این آمیب تمایل زیادی به سطوح لنزها دارد؛ یعنی لنزها می‌توانند وسیله‌ای برای پرورش، انتقال و تحویل موجودات زنده‌ی ذره‌بینی به چشم باشند. اما هامفریس وقتی در سال ۲۰۱۳ شروع به استفاده از این لنزها کرد تا بدون عینک ورزش کند، از خطری که لنزها در حمام می‌تواند برایش به همراه داشته باشد، خبر نداشت. او گاهی اوقات پس از تمرین صبحگاهی به همراه لنزهایش دوش مختصری می‌گرفت. هامفریس می‌گوید: «من آن موقع هیچ چیزی درباره‌ی رابطه‌ی لنز و حمام نمی‌دانستم. هیچ کس به من نگفته بود که با لنز دوش نگیرم. روی بسته لنز هم هیچ پیام اخطاری درج نشده است و متخصصان چشم هم در این مورد به من هشدار نداده بودند.»
وقتی هامفریس در اوایل سال ۲۰۱۸ فهمید که به این عفونت دچار شده است، قطره‌های چشم به او داده شد؛ اما چند ماه بعد، قدرت بینایی چشم راست او از بین رفت. هامفریس داروهای قوی‌تری در مراحل بعد دریافت کرد که باید هر ساعت برای چشم‌هایش استفاده می‌کرد. هامفریس خانه‌نشین شد و درد شدیدی را در چشم راست خود احساس کرد. او می‌گوید: «دردی که در چشم راستم احساس می‌کردم، دیوانه‌کننده بود؛ فقط وقتی که می‌خواستم به بیمارستان بروم، از خانه خارج می‌شدم.» او بعدها چشم راستش را به دست جراحان سپرد؛ دو هدف از این عمل دنبال می‌شد؛ ابتدا بافت موجود در قرنیه‌اش تقویت شود و سپس از قرنیه محافظت به عمل بیاید. این راهکار را «کاشت غشای آمنیوتیک» می‌نامند.

اگرچه عفونت چشم هامفریس فروکش کرد، اما او دیگر بینایی چشم راستش را به دست نخواهد آورد. قرار است او کاشت قرنیه را تجربه کند. در این عملیات، بافت آسیب دیده‌ی قرنیه با بافت سالم قرنیه جایگزین می‌شود. هامفریس هم اکنون در حال همکاری با سازمان خیریه‌ی مبارزه برای بینایی است تا آگاهی افراد را درباره‌ی خطرات شنا کردن یا حمام کردن با لنز افزایش دهد. او در پایان می‌گوید: «خیلی مهم است که افراد درباره‌ی این مساله بدانند و خطرات احتمالی را جدی بگیرند.»

مجله ایلیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *